Otvaranje EXIEM 2024

Od studenata za studente Šta je EXIEM i kome je namenjen?

EXIEM jeste sajam zapošljavanja namenjen studentima sa celog Univerziteta, koji žele da nauče nešto novo o kompanijama, poslodavcima, kao i poslovnim prilikama u svojoj oblasti interesovanja.

Kako je nastao EXIEM sajam?

ESTIEM Lokalna Grupa Novi Sad tradicionalno organizuje sajam zapošljavanja mladih, ove godine već sedmi put, ali prvi put pod nazivom EXIEM. Sama inspiracija za naziv i rebrending ESTIEM sajma zapošljavanja nalazi se upravo u samoj organizaciji i studentima koji je čine, a to su studenti Departmana za Industrijsko inženjerstvo i Inženjerski menadžment.

Cilj EXIEM sajma jeste da  približi privredu obrazovanju te tako studentima skrati put do pronalska prvog posla ili prakse, a kompanijama obezbedi neophodan stručni kadar.

Istovremeno, studenti mogu unapred kontaktirati poslodavce, postavljati pitanja i pokazivati interes, stvarajući prednost pre formalnog razgovora za posao.

Odlični predavači

Ostvari konekcije

Zabavi se učeći

Šta učesnik može da očekuje od sajma?

Učesnici sajma će imati priliku da razgovaraju sa stručnjacima u njihovoj oblasti interesovanja, kao i da prisustvuju različitim radionicama i panel diskusiji.

Takođe, imaju priliku da se prijave za simulaciju intervjua za posao, što je veoma značajan korak ka prvom radnom mestu.

Sve ove aktivnosti će omogućiti učesnicima da se upoznaju sa različitim sektorima, poslovnim modelima i oblastima koje mogu unaprediti njihove profesionalne puteve.

Ko organizuje?

ESTIEM Lokalna Grupa Novi Sad je evropska, neprofitna i nevladina organizacija koja aktivno volontira i doprinosi zajednici kroz razne lokalne i centralne projekte.

Osnovana je 2002. godine na Fakultetu tehničkih nauka, sa ciljem da kroz projekte i saradnju poveže i integriše studente sličnih interesovanja, doprinese razvoju ključnih veština, podstakne društvenu odgovornost i izgradi sledeću generaciju lidera.

ESTIEM LG Novi Sad trenutno broji preko 100 aktivnih članova i jedna je od najaktivnijih Lokalnih Grupa na evropskom nivou, a od svog osnivanja može se pohvaliti sa čak više od 100 uspešno organizovanih projekata.

Centralnom ESTIEM-u lokalna grupa Novi Sad se pridružila 2006. godine što je čini najstarijom lokalnom grupom na teritoriji Republike Srbije. 

Aktivnosti

Panel diskusija

Interaktivna diskusija o odabranoj temi koja se održava u svečanoj sali. U diskusiji mogu učestvovati svi prisutni i svojim inovativnim idejama značajno doprineti razgovoru

1

Interview experience corner

Kratke simulacije intervjua za posao gde će studenti dobiti priliku da iskuse svoj prvi intervju kroz razgovor sa HR predstavnikom odabranih kompanija

2

Studija slučaja

Jedna od kompanija koja će biti na ovogodišnjem sajmu postaviće studiju slučaja gde će studenti moći da se oprobaju da za određeno vreme pruže rešenje realnog problema

3

Edukativne radionice

Predstavnici kompanija kreativnim izlaganjem obrađuju temu edukativnog karaktera, time predstavljajući svoj jedinstven način rada i razmišljanja

4

EXIEM 2024 Galerija Slika